Orks, Lizzards, goblins en een bugbear

Afgelopen dinsdag hadden we Age of Sigmar op de kalender staan. 4 spelers en een zeer geïnteresseerde toeschouwer waren hier op af gekomen. De dobbelstenen en open war kaarten beslisten wie er tegen wie speelde en hoe de opstelling en wat de objectives voor het spel waren. Aan de rechterzijde stelde de Ironjaws en de armies of Nagash zich op, in het midden van de linker speelhelft werden 2 Seraphon legers opgesteld. De Ironjawz chargde met volle vaart in een unit saurus guard, en hielden ronden lang stand tegen een steeds groter worden de overmacht van de lizards. Aan de andere flank deelde een Bastilladon met Ark ofSsotek vele mortal wounds uit aan de diverse units Orks en Skeletons in zijn omgeving en wist zelfs de Ork Shaman en Generaal te overmachtigen. De skeletons summonden vrolijk hun gewonden terug terwijl de Ironjaws schade incasseerden. Doordat het al snel laat geworden was en er veel regels uitgelegd werden aan de minder ervaren spelers is er na de 2e ronde een eind aan gemaakt. Met 2 objectives die contested waren was er gelijk spel, al dacht de Ironjaws speler daar vast anders over en beraamd zijn revanche op de lizards.

Op vrijdag is een nieuw avontuur Dungeons & Dragons gestart met 5e editie regels en een nieuwe Dungeon master. Hier kwam wel de noodzaak van datums plannen en overleg met leden naar voren want de aanloop was onder de maat te noemen. Anyway, er zijn vele nieuwe characters beschikbaar en de spelers krijgen het bijbehorende miniatuur cadeau (tenzij ze er zelf een willen maken). Het avontuur begon in Neverwinter waar een simpele escort missie al snel uitliep in een ambush en dwergnapping. Grappig is dat de andere Dungeonmaster nu de speler van een human monk, vergezeld werd door een half Ork warrior en zo dus de andere kant van het dm-schem mocht bewonderen. Vele epische gevechten met goblins, wolven en een bugbear volgden die onverwacht goed gingen (mogelijk door gelukkige critical hits van de spelers). In de hoek van de kamer staat een kooi met daarin ? spelers voor de volgende sessie.

Resumerend weer leuke activiteiten en ook interesse voor het lidmaatschap van onze vereniging, waarvoor wij druk leden aan het werven zijn. Binnenkort houden we een poll op de site om te achterhalen welke game avonden het beste passen bij welke groepen. Bedenk je dat we uit historisch oogpunt hebben gekozen voor dinsdag modelbouw en vrijdag D&D, maar dat staat niet in steen dus laat horen wat jou het beste uit komt. En op welke dag willen we wargames doen?  Daarnaast zouden we graag weten of je lid wilt worden of dat je per avond, voor een klein bedrag per keer, langskomt. Dus wordt lid of stuur even een mailtje dat je geïnteresseerd bent!

Author: Jouke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *