Beperkte heropening Hobby Headquarters Rijswijk

Met de versoepeling van de richtlijnen in het vooruitzicht zijn wij natuurlijk ook aan het kijken wat we jullie, de leden, weer kunnen gaan bieden. De afgelopen periode is er fysiek heel weinig activiteit geweest op en met de club. Online daarentegen zijn wel de nodige activiteiten georganiseerd, denk hierbij aan online Dungeons & Dragons sessies (meerdere keren per week zelfs), online schilder en bouw-avonden en natuurlijk veel foto’s delen van onze hobbyprojecten.

Één aspect van onze hobbyclub was wat lastiger te verplaatsen naar online en dat was natuurlijk het spelen van potjes Warhammer. Met de versoepeling van de Corona maatregelen willen we juist deze groep leden een helpende hand bieden. We gaan dan ook vanaf donderdag 4 juni weer open voor Warhammer maar wel met enkele regels:

  • Maximaal 4 spelers, 2 per tafel
  • Van te voren aanmelden zodat we ervoor kunnen zorgen dat we niet teveel spelers krijgen en dat we mensen niet op de avond zelf de toegang moeten ontzeggen. Meld
  • Dobbelstenen, meetlinten ed. worden NIET gedeeld. Neem dus of je eigen materiaal mee, of leen het (gedesinfecteerde) materieel van de club waar je dan de rest van de avond als enige gebruik van maakt. Je kunt dit soort toebehoren natuurlijk ook met club-korting aanschaffen.
  • En natuurlijk volgen we nog steeds de richtlijnen van de overheid en het RIVM: handen wassen, niezen in de elleboog, geen handen geven, 1,5 meter van elkaar vandaan blijven. Er zijn desinfectiemiddelen op de club aanwezig.
  • En zoals voor heen: bij verkoudheid of ziekte blijf je thuis, en bij koorts in je gezin blijf je ook thuis ondanks dat jezelf geen koorts hebt.

Met deze maatregelen in het achterhoofd denken we dat het verantwoord is om weer op kleine schaal Warhammer te kunnen gaan spelen.

Naast de Warhammer avonden gaan we ook op de dinsdagavond 2 juni weer open met de Bouw- en schilderavond. Niet alleen voor de extra gezelligheid maar ook om de nieuwere schilders en bouwers wat extra tips en trucs te kunnen geven zodat zij ook een mooie start met de hobby kunnen maken. Ook hier gelden natuurlijk wel de maatregelen zoals hierboven beschreven, echter in dit geval lenen we niet meer elkaars penseel i.p.v. de dobbelstenen. We zullen daarnaast ook de inrichting iets aanpassen zodat er minder kans is op te dicht bij elkaar komen.

Voor beide avonden geldt dat indien er GEEN aanmeldingen zijn, dat de club die avond niet open zal zijn. Je kunt je aanmelden tot 17:00 uur op de dag zelf. Het heeft dus geen zin om je niet aan te melden en dan alsnog langs te komen. Wel zijn we op de avonden dat er aanmeldingen zijn wel telefonisch te bereiken op het clubhuis, of stuur een berichtje via Discord.

De oplettende lezer zal opgemerkt hebben dat er nog geen fysieke Dungeons & Dragons activiteiten gepland worden. Dit heeft een aantal redenen:

  • De groep spelers bij D&D is vrij groot voor onze ruimte en we kunnen de 1,5m afstand dan ook niet garanderen.
  • D&D is de afgelopen tijd met het merendeel van onze D&D spelers online verder gegaan en hierdoor is er minder noodzaak om op korte termijn fysiek verder te gaan terwijl alle corona-maatregelen nog actief zijn.

We hopen dat we met de voorzichtige herstart van onze activiteiten in ieder geval het weer mogelijk maken om op een veilige en verantwoorde manier weer het fysieke deel van onze hobbies op te gaan pakken. Dit vraagt wel dat iedereen ook zijn eigen verantwoordelijheid neemt en de maatregelen van het RIVM en onze eigen aanvullende maatregelen respecteert en volgt.

Als laatste wil ik natuurlijk iedereen, die nog niet op Discord (ons online hobbyplekje) zit, van harte uitnodigen om vooral erbij te komen om op deze manier ook voor 1 juni wat samen te kunnen hobbyen en te communiceren. Klik hiervoor op de volgende link: https://discord.gg/5ESAcNW. Ook de aanmeldingen voor de clubavonden zullen via Discord gaan lopen dus bereid je erop voor en installeer het nu.

Hopelijk tot snel!

Author: Jouke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *