Warhammer Age of Sigmar Skirmish Campaign!

Als je aan warhammer denkt, denk je aan grote legers met heel veel modellen. Voor nieuwe spelers, of spelers die eens een ander leger willen proberen, kan dit afschrikwekkend overkomen. Al die modellen die gekocht, gebouwd en natuurlijk geschilderd moeten worden. Een skirmish game daarentegen heeft maar een klein aantal modellen nodig en hiermee is dit dus eigenlijk de “light” versie van Age of Sigmar. Een mooi instapmoment dus om te kijken of je wargames leuk vindt. 

Games Workshop heeft in januari de regels voor skirmish games in Age of Sigmar een update gegeven. Ook hebben ze in februari een campaign gepubliceerd voor de vernieuwde skirmish regels. Een mooi moment vonden wij om op onze skirmish-game avonden deze campaign te gaan spelen.  

Hoe gaan we het spelen? Bij Hobby Headquarters Rijswijk hebben we om de vrijdag een skirmish-avond en deze gaan we de komende periode gebruiken om de campaign “The Tomb of the Arcallugrists” te spelen. De campaign bestaat uit 6 opeenvolgende battles en we zullen hier dan waarschijnlijk ook 6 avonden voor nodig hebben. Op vrijdag 5 april zal de eerste battle uit de campaign gespeeld worden.  

Wat heb je nodig? Elke speler heeft een warband nodig van 250 renown punten. De punten van individuele modellen zijn de reguliere punten voor Age of Sigmar zoals ze te vinden zijn in het 2018 General’s Handbook (in te kijken op de club). Voor modellen die normaal gesproken in een unit zitten deel je het puntenaantal van de unit door het aantal modellen. Is een unit van 10 modellen 140 punten normaal gesproken dan is elk model 14 punten waard. De leiders van een unit kosten 5 punten meer.  Op de club kunnen we je natuurlijk prima helpen om een warband samen te stellen met modellen die je mogelijk al hebt. 

Mocht je zelf nog geen leger hebben dan er een aantal manieren om toch goedkoop een aantal modellen uit te zoeken om mee te beginnen. Een leuk begin is een Warband van het spel Warhammer Underworlds, deze doosjes kosten €22,50 en bevatten 3-9 modellen (afhankelijk van het ras). Dit vormt een mooi begin van je verzameling en is een leuk uitgangspunt voor de Age of Sigmar Skirmish campaign. Mocht dit ook niet tot de mogelijkheden behoren dan hebben we op de club nog een aantal warbands klaarliggen om het een keer mee te proberen.  

De uitgebreidere regelset is aanwezig op de club en als je interesse hebt, kom dan eens langs op één van de club avonden/middagen om deze in te zien of ideeën uit te wisselen. Je kunt je daar ook gelijk inschrijven. Inschrijven is natuurlijk ook mogelijk via e-mail (info@hobbyheadquartersrijswijk.nl). 

We hopen je snel te zien aan de andere kant van het slagveld 

Author: Jouke

2 thoughts on “Warhammer Age of Sigmar Skirmish Campaign!

  1. Hey! Het lijkt me leuk om mee te spelen in deze campaign. Hoe laat wordt deze ongeveer gespeeld op de vrijdagen?

  2. Hey! Het lijkt me leuk om deel te nemen aan deze campaign. Hoe laat wordt ongeveer gespeeld op vrijdagavonden?

    – Max

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *